Spoštovane obiskovalke in obiskovalci muzeja.

V gradu Murska Sobota postavljamo za vas novo stalno razstavo Ljudje ob Muri, ki bo nadomestila stalno razstavo iz leta 1997. Nova razstava bo vsebinsko zajela celotno območje Pomurja, predstavili bomo imenitno gradivo, ki smo ga pridobili v zadnjih dveh desetletjih in dodali bomo teme, ki so bile do sedaj morda zanemarjene. Več bo tudi vsebin za otroke.

V prehodnem obdobju se stara in nova razstava prepletata, zaradi prenovitvenih del pa so posamezni deli razstave občasno zaprti za obiskovalce. Prosimo vas za razumevanje in se veselimo vašega obiska.

 

Ljudje ob Muri

Stalna razstava predstavlja Pomurje z njegovimi naravnimi danostmi in njegove ljudi skozi kulturno-zgodovinske sklope od poselitve do danes.Nosilci različnih kultur, družbenih slojev, političnih in gospodarskih gibanj, Kelti, Rimljani, Slovani, Slovenci, Madžari, Nemci, Turki, Romi, katoličani, protestanti, judi, vsi so s koščkom svojega življenja ujeti v zbirko muzeja.  

 

Zakaj obiskati stalno razstavo?

- Ker spoznate zgodbo o fevdalnih gospodih, meščanih, delavcih in podeželskemu prebivalstvu, zgodbo o ekonomskih migracijah, vojnah in uničevanju, a tudi zgodbo o sobivanju in strpnosti.
- Ogledate si izvirne arheološke, zgodovinske, etnološke in umetnostne predmete iz Pomurja.

- Doživite grajsko vzdušje v baročnem salonu. 

Virtualni ogled stalne razstave

Vsebina stalne razstave po prostorih:

Prostori 1-6 so v prenovi