Stalna razstava

 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci muzeja.

Po večji prenovi dela gradu Murska Sobota smo leta 1997 v muzeju odprli novo stalno razstavo o življenju ljudi v Prekmurju od naselitve do sodobnega časa. V Sloveniji je bila to prva kronološko celovito zastavljena razstava, ki je zajela tako dolgo obdobje, bila je sodobno oblikovana in spremljal jo je obsežen katalog. Razstava in njeni avtorji so bili nagrajeni z mednarodnimi in domačimi priznanji, obiskovalci so jo sprejemali pozitivno tudi, ko je že začela kazati sledi časa.

V minulih letih smo jo zaradi dotrajane tehnične opreme že delno prenavljali, od leta 2018 pa poteka popolna zamenjava razstave z novo stalno razstavo. Zaradi omejenih sredstev in vzporednega obnavljanja drugih delov gradu, ki so namenjeni obiskovalcem, zamenjava poteka postopoma.

Vsebinsko bo na novi razstavi zajeto celotno Pomurje, izpostavili bomo Mursko Soboto, predstavili bomo imenitno gradivo, ki so nam ga dala velika arheološka izkopavanja v pokrajini in dodane bodo nekatere teme, ki so bile do sedaj zanemarjene; več bo tudi vsebin za otroke.

V prehodnem obdobju se bosta stara in nova razstava prepletali, zaradi prenovitvenih del pa bodo občasno posamezni deli razstave in drugih muzejskih prostorov zaprti za obiskovalce. O tem vas bomo sproti obveščali.

Prosimo za razumevanje in se veselimo vašega obiska na novi stalni razstavi LJUDJE OB MURI.

 

Virtualni ogled razstavnih prostorov.