Rožice

 

Muzejska skupina Rožice deluje od leta 2014. V njej smo upokojene Sobočanke, ki se dvakrat mesečno dobivamo v prostorih muzeja, kjer ob veselem klepetu in kofetkanju izdelujemo tradicionalne rože in okrasje iz krep papirja. Delo koordinira etnologinja muzeja. Glavni namen srečevanja je ohranjanje ženskih ročnih spretnosti ter apliciranje tradicionalnega okrasja iz krep papirja v sodobne namene. S svojimi izdelki smo se predstavile že na različnih srečanjih in razstavah, naši izdelki se lahko kupijo v muzejski trgovinici ter v Turistično informacijskem-kulinaričnem centru Hranilnica prekmurskih dobrot na Slovenski ulici v Soboti.

5. vseslovenska razstava rož iz krep papirja

Pomladanski izdelki muzejskih Rožic z razstave na Vranskem, katere lahko kupite v muzejski trgovini.

4. vseslovenska razstava rož iz krep papirja

Rožice smo se 19. novembra 2016 udeležile 4. vseslovenske razstave rož iz krep papirja na Vranskem. Pod mentorstvom mlade likovnice Mihaele Ružič smo izdelale sodobno poročno okrasje. Rožice pa nismo samo spretne v izdelovanju okrasja iz krep papirja, ampak tudi odlične v peki poročnega peciva.

Naše sodobne poročne izdelke lahko v času odprtja muzeja brezplačno vidite v vitrini v predprostoru grajske dvorane (1. nadstropje).