Izobraževanje

 
 • Vodeni ogledi

  Pridružite se kustosu, ki vas bo popeljal na nepozabno popotovanje skozi večtisočletno zgodovino Pomurja, vam ključne časovne prelomnice strokovno predstavil ter vam omogočil prav posebno, poglobljeno, a hkrati zelo prijetno izkušnjo muzeja. Vabljeni!
 • Muzejske delavnice

  Izberite med velikonočnimi, božičnimi, počitniškimi, arheološkimi in lončarskimi delavnicami, med delavnicami indašnjih malarskih mujštrov, kako se je gradila cimprača, iger in igrač nekoč ter tkanja na tkalski deščici. Vabljeni, da ustvarjamo skupaj!
 • Doživetje prostora

  S pomočjo interaktivne zgoščenke in slikovitega delovnega zvezka spoznajte kulturno-jezikovno dediščino slov.-madž. območja ter se preko zabavnih iger in dejavnosti seznanite z ljudskim stavbarstvom, prehrano, glasbo, nošo ter ljudskimi igračami.
 • Učne ure

  V sklopu učnih ur (z delovnimi listi) se podajte na poučen sprehod skozi Stalno razstavo, s poudarkom na izbrani temi: Gremo v muzej; Grad, dvorec in cimprača; Prekmurje skozi čas; Gradovi v Prekmurju idr. Kustos bo poskrbel za zabavno doživetje muzeja.
 • Gradiva Pomurja

  Pobrskajte po digitalni zakladnici znanja, ki jo ureja mag. Franc Kuzmič, obsegajočo prekmursko-slovenski slovar, osebne in tematske bibliografije, galerijo portretov ter (domoznanske) prispevke.